Bouwplannen?

Dan is de kans groot dat er stucadoorwerk gedaan moet worden! FB Afbouw verzorgt voor u het complete traject, van begin tot eind.

Wandafwerking

Er zijn verschillende mogelijkheden voor het afwerken van een wand.

Glad pleisterwerk (sausklaar)
Tegenwoordig is één van de meest gebruikte afwerkingsmethode, naast sierpleister, glad pleisterwerk.
Pleisterwerk is, in tegenstelling tot glad pleisterwerk, eigenlijk al af na nadat het is aangebracht. Glad pleisterwerk zal altijd nog een keer gesausd moeten worden. Met glad pleisterwerk zijn er verschillende methoden om een moderne of klassieke look aan uw huis te geven. Denk hierbij aan lijsten of een gestucte plint. Voor een sterke, strakke hoek gebruiken wij op uitwendige hoeken aluminium hoekbeschermers voor een superstrakke afwerking. Glad pleisterwerk kan in alle kleurenworden gesausd.

Schuurwerk wand
Wanden kunnen wij ook bewerken met schuurwerk. Denk hier bijvoorbeeld aan een bewerking die afgewerkt wordt als draaien met een schaduwwerking of als een zanderige oppervlakte. Schuurwerk heeft als voordeel dat het egaal wit (natuurlijk wit) opdroogt en dus niet meer gesausd hoeft te worden.

Behangklaar pleisterwerk
Na realisatie van behangklaar pleisterwerk is uw wand geschikt om te behangen of om bijvoorbeeld sierpleister op aan te brengen. Behangklaar wil zeggen dat de muur klaar is om voorbereidende werkzaamheden voor het behangen te kunnen uitvoeren of om er sierpleisterop aan te brengen.

Traditioneel stucwerk (witpleisterwerk)
Wit en egaal afwerken met kalkgipspleister. Na het wit pleisteren is er een mooie, vlakke witte wand.

Sierpleisters
Wij verzorgen voor u de volgende sierpleisters:

     Spachtelputz
     Structuurpleister
     Barokpleister
     Parelpleister
     Coralpleister
     Metallics pleister
     Romaanse pleisters (“marmer-look”)

Spackspuitwerk
Spack (spuitpleister) is het machinaal aanbrengen van eindafwerking op de wanden. Door middel van een spackmachine wordt spuitpleister aangebracht in structuur. Deze methode is zeer geschikt voor het repareren, egaliseren en afwerken van de wanden.
FB Afbouw     |     van der Pijlweg 18     |     7691 CK     |     Bergentheim
T  06 - 54 27 22 25     |     E  info@fbafbouw.nl